CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

misszmylea on Lyst

adele-Ssomeone like U

sy suka lagu nie,
ntahlah ,rsnya sbb lirik dy yg bes then,
melody lagu nie puwn rentak,
sentimental soo' i likE it!!
njoy this song yar,(^_^)


ADELE-SsOMEONE LIKE U
I heard that you're settled down

That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, "
Yeah

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
"Yeah"




njoykn dengar lagu nie n untuk,
bcukk tersyg, y nk kita post pic dy comel tue,
kita lampirkan disini juga,
bbrapa keping photo y comel nie yer!!,
jgan mrah kita post plak yer,
kita uat,
atas permintaan nie!!haha(^.^)



jgan mrah taw, kita upload pic nie!!haha,
btw kita suka pic kt ats nie,
so kita plih pic nie untk upload,
slamat berskypeing"haha



n stu lagi pic nie kita suka,
emmmuuahh!!
haha..
y laen xley,privacy!!haha

erti perhubungan:)


erti perhubungan..

Post nie kita tuju khas untuk owg y kita syg,
dia lihat atau xpost nie,
kita redha ja:)
kita postkn nie untuk gtaw y kita syg sgt kt dia,
kita hope,
dia puwn sama2 sayang kita:)

miss to meet u
dia xpenah pun bagi kita bunga",
teringin sebenarnya:)
tgok cita2 korea tue dpat bunga,
nak2 bunga..over x?? hehe

nnt kita gi jalan2 kt taman taw:)
teringin nk jalan2 kt taman,
tengok pemandangan,
seroonookk!!(^.^)

cm nie oke x??
ataupun pegi taman naek buaian,
ataupun,gi jogging kt taman,
turun berat badan, 
haha(^.^)

xkisah la pegi mna puwn,asal
kita gi ngan dia,
xp kn,klu gi shopping sama2 lagi best,
kita habeskan duet dia,
duet kita,kita simpan..
hehe(gurau jer)..

tgok bintang same2:))



   kita kluar jalan2 wak2 malam2 oke xsyg?,
jalan2 bwah daun luruh2,
woowW!!!romantik cm hero n heroin korea,
then,behenti tgok 'star sama2(^.^),
soo romantikk..

kita tgok bangunan cantik2,
lampu y warna-warni waktu malam,
bestkn bcukk,
ley bilang bintang same2,hehe..


cycling sama2 ea..

kita n dia br'cycling sma2 nnt taw!!,
pusing2 taman,
huurayyy!besnyaa ley nampk bunga2 cantik,
ley sama2 nyanyi!!kn2?,
heeee(^.^)

kita rindu kt dia nowW!!,
SERRIUUS!!(T.T)
kita hope,ubungan kita berkekalan:)
yer bcukk,


nk capture gambaq cm nie jugak taw(^.^)


sampai bla n slamanya!!!..
hehehhe!!
klu bca post nie,
jgan persaan sorang2 lak,
hehe,taw la bcukk..
seronok la tue,
kita create kt dia:)
heehehe

but i trully...
LOVE n MISs U

tue dia..!!
dilarang merokok!!merokok membahayakan kesihatan!!

hehehe,
sory ea letak pic lama,
taw xknpa kita letak pic nie,sbb..
nie 1st picture dia bgi kt kta;)
thaksz bcukk,
i lap U larh..
















i truly miss kmk


"kolej matrikulasi kedah"

kite rindu sgat kt matrik kite 1year bgi bnyak kenangan dlam hidup,(2009/2010),
hahaha, first2 masuk sesat nk cari bilik tutor siap:)
aduhai,waktu tue baru kenal fajrina:)
mmg lawak la,dh ngan xdak basic slalu nanges ..
aduhai!

B1T108
dapat rumate y baek mina n kak syud,
mmg ruumate sejenis la,jdi treND pkat minat korea habeh time tue
hahhahahha!!


hari larian kAKOm kt matrik,
xsempat lari puwn posing cm owg xbetui dh puwn..
hahahhahaha!!

ley dok wa gedik pandang ats,xlari Gi nie,aduhaii!!
dok kt padang puwn jadi(==")haha



 cover comei b4 nk lari nie,hahahaha



 sempat lagi berGAYA cm jaMes BONd kn,hehehhe



diaowg puwn nk gaya jugak,xpa2! "peaCE"
jom start Lari..
sebenarnya xdpat number puwn(==")haha.




**kuar jalan2 ngan rumate n kekawan Gi aneka jitra,
tym tue nk pegi mna lagi..
berjimba2 kt jitra puwn da seronok!! haha

posing kt bowlink aneka jitra:) hahahha
jum maen bowlink jom"aino"

sempat lagi la nk berposing tengan maen bowling puwn!!haha



**hari psikoAKaDeMik sem1 jurusan PERakaunan..
kt cinta sayang golf n country cLUb(^_^),
mmg bes la hari tue,ley wat dikir barat,
ada persembahan semua,
suka sangat..y bes gyla tue semestinya ley posing pada hari tersebut,
heehhehe,
mmg bes la pratikum a2p2(^_^)
be4 kitaowg wat dikir barat:) sempat lagi dok pulun posing kn,.,seap  pkai kaen batek wat cm missz worlD!!hahahha
faj,mylea,suza,ash..


bergaya dgan budak2 tutor A2T2B:))
hahhaha,ley lak kn ada pnyibuk kt blakang tue,.,hahahha


hehehehe(^_^) rindu kwan2 smua
nerves b4 nk wat persembahan nie..
aznita,ain,faj..




dari kiri blakang shasha,depan tue puna,aznita,ain,suza,shikin,faj,mylea:))

KENANGAN DI SEMESTEr I
Bergambar dgan kwn2 satu tutor a2t2b:))





 semester II(2010/11)
sambutan hari kemerdekaan 2010
mmg bes la sambut ngan kwan kt dewan mahawangsa,
celebrate ngan mina,faj,bun,kak syud,kak ama,kak nono..
chewahh sorakkKKK!!!
MEERRDEEKKKA!!!(^_^)
hehehehe!!muka faj xley blah,owg senyum dy masam!!hahahhaaha
lakonan semata2 tue,.,hihihi










**tutor a2t2b semester II tukar kwan2 xp kita,faj n aznita xkna tukar'
apa lagi,mmg bes ar stu tutor skali lagi,
hepiey sangat dpat member totor y gila2 mcm depa..
smpe dlam tutor puwn posing kowtt,
aduhaiii!!
ari nie bergambar ngan twin baju hijau2!!hehhehe, depan computr lab puwn ley bergaya!!
hhehehehhe

ngan kwan2 tutor a2t2B semII
dari kiri atyn,gyha,aen,faj,mylea,bella,az,uccUUkk!!
hehehhehe..
ambek gmbar nie b4  capture picture untuk hari graduate..



cun kn pic nie??tgok la spa capture,semestinya kita,.,hehhehhe
gyla la ley posing cm comei Gi!!!hahha
hahhaha..
nie kwan satu tutor ngan aku,smua gyla2
n sekepala la:))
aduhaii,.,mcm owg xbetui ada setengah!!hehehehe




nie picture hari last be4 nk balek:( mmg bes sgat xp cdeyh
la nk pisah ngan kwan2 y kita rpat..
posing mmg la sngat pulun(^_^) hahahha..

kenangan last ngan membe2 tutor!!!
i lap u all:)) hehe


dgan cikgu kesyangan!!
cikgu rifae..








sampai cNi sja kowt celoteh sy!!
hope pembaca semua xbowink dgn study kita nie(^_^).
trully sy katakn,mmg rindu sgat kmk n kwan2..
jgan lupa cwet memory kita taw!!hehe













Fakta tentang kucing:))

smua owg suka kucing:) kucing y comel dpat memberi kita mOOD y gembira:) jadi kita mesti lah sygkn kucing n jgan sakitkan dia taw,klu jumpa kucing kt tepi jalan puwn seharusnya kita belai dia n beri dia kseh syg y secukupnya:)) semuga kita mendapat keberkatan..:)



*Dalam hadis Bukhari-Ibn Umar radiallahuanhu meriwayatkan sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: Seorang wanita dimasukkan ke neraka, kerana mendera seekor kucing, ia tidak memberinya makan minum sehingga mati kelaparan.
* Dalam suatu peristiwa, tatkala seorang sahabat nabi bernama Abdul Rahman bin Sakhr menemui seekor anak kucing yang sedang mengiau kerana kehilangan ibunya. Beliau yang dalam perjalanannya menuju Masjid Nabawi, berasa kasihan kepada anak kucing itu, lalu mengambil dan meletaknya dalam baju besar beliau.Sesampainya di masjid, baginda bertanya Abdul Rahman, apa dalam bajunya? Ia menjawab anak kucing yang kehilangan ibu, aku mengambilnya kerana kasihan padanya. Lalu baginda menggelarkan Abdul Rahman dengan Abu Hurairah (bapa kucing).Gelaran bapa kucing tidak sedikitpun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana nabi sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran Abu Hurairah mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya menerusi pembelaan seekor anak kucing.
* Suatu kajian pernah dilakukan di Universiti Atlanta di Amerika Syarikat terhadap pesakit-pesakit darah tinggi, didapati keluarga yang memelihara kucing lebih rendah tekanan darahnya berbanding keluarga yang tidak membela haiwan itu.
Menarik , kan disebabkan kucing ada orang dimasukkan ke dalam neraka, sebab kucing juga nabi mengelarkan Abdul Rahman bin Sakhr sebagai Abu Hurairah (bapa kucing) dan disebabkan kucing juga kajian menunjukan boleh mengurangkan darah tinggi dan stress .





fakta mengenai kucing dpat dikongsikn bersama:)

1. Kucing memiliki 30 ruas tulang belakang, yaitu 5 kali lebih banyak dari manusia

2. Kucing memiliki 230 tulang, yaitu 24 kali lebih banyak dari manusia

3. Kucing tidak memiliki collarbone, sehingga memungkinkan masuk melewati celah selebar kepalanya

4. kelenturan tubuh kucing sangat menakjubkan, kaki depannya dapat diputar ke segala arah dan setengah bagian tubuhnya dapat bergerak ke arah yang berlawanan

5. Pendengaran kucing lebih sensitif dari manusia dan anjing. Batas pendengaran kucing 65 khz, sedangkan manusia 20 khz

6. Kucing memiliki mata terbesar dibandingkan dengan mamalia lainnya (dalam hubungannya dengan besarnya tubuh)

7. Kucing tidak dapat melihat pada kegelapan total, akan tetapi ketajaman matanya pada malam hari sangat baik. Mata kucing memiliki lapisan perefleksi cahaya yang disebut tapetum yang dapat berfungsi untuk memperkuat cahaya yang masuk retina

8. Cakupan pandangan kucing 185 derajat

9. Kucing memiliki indera penciuman 20-80 juta sel olfactory, sedangkan manusia hanya 5-20 juta

10. Denyut nadi kucing normal antara 110-170 denyutan per menit (jika anda ingin melakukan pengecekan denyut nadi lakukan di paha belakang di bagian sendi yang menghubungkan kaki dengan tubuh)

11. Kucing menarik nafas sebanyak 20-40 kali per menit

12. Suhu tubuh kucing normal 102F atau 38.8C

13. Kucing kampung dapat lari dengan kecepatan 31 mile per jam

14. Kucing memiliki system syaraf yang sangat sensitive

15. Kucing dapat melompat ke ketinggian 5 kali tinggi badannya

16. Setiap kucing memiliki nose pad yang sangat khas, sehingga tidak akan penah ada dua kucing yang memiliki sidik hidung yang sama

17. Kucing merespon panggilan wanita lebih baik dari pada pria, mungkin karena suata wanita memiliki puncak yang lebih tinggi

18. Orang yang alergi terhadap kucing pada umumnya alergi terhadap air liur kucing

19. Telah dibuktikan secara ilmiah bahwa mengelus-elus kucing merupakan salah satu cara menurunkan tekanan darah kita

20. Rataan umur kucing 15-16 tahun

21. Untuk menentukan kesetaraan umur kucing dengan umur orang, mulailah dengan 20 tahun sebagai umur tahun pertama kucing, kemudian tambahkan 4 tahun umur manusia untuk setiap umur tahun kucing. Sebagai contoh : Jika kucing anda berumur 4 tahun berarti umurnya setara dengan 20 tahun (untuk umur 1 tahun) ditambah 3 x 4 tahun, yaitu setara dengan umur 32 tahun pada orang.

saya pecinta kucing:))

untuk pengetahuan smua,saya sukeeee sgat kucing(^_^) kucing sgat comel:)) dpat gembirakn hati kita y tengah marah puwn.kita suka kucing y berbulu panjang dan warna y cerah seperti oren,putih dan dll,kt umah kita ade sekor kucing nama 'rain' tersangat la mnja dan montel.disebabkn sya ank bongsu dan mama xda baby,kami sekeluarga anggap rain mcam kluarga sendiri:) .dy suka wat aksi2 y comel,dan disebabkn bulu dy kalor oren,.,jdi nama dy rain" . mari kiter tengok Timeline dari dy kecik sampai skarang dh dh meningkat ke usia remaja:))


(^-^)zaman kanak2 rain:)



**nie waktu rain kecik2 lagi,.,mata dy kaler biru:)) .dy suka bermain dgan kita n suka mkan frieskis tym nie.
waktu kita mula jga dy taun lepas januari 2011:) dh genap setahun .






(^-^)zaman remaja rain(^_^)


 **sekarang rain dh makin besar selpas setahun n dy suka wat aksi y bukan2!!
sangat kuat makan.sehari 5Xx larat nk "jamu mkn,., hahhahhha:))




          p/s: rain berdoa semoga rain sentiasa bahagia disamping mama, yong,abah dan mylea.hehehehhehe


penjagaan laptop y baik:)

(T_T)Disebabkan laptop trbaru kita calar n kita xpandai jaga laptop ngan smpurna, so kita share kn tips penjagaan laptop untuk smua,termasuk diri sendiri la,hope lpas nie laptop kita sentiasa baek n berkhidmat dgn kita dgn dedikasi dan terunggul!!hehehe
dibawah antara 30 tips penjagaan laptop:))



1. Elak guna laptop sekiranya rumah anda grounding tidak baik semasa guruh kilat. Boleh menyebabkan litar pintas dan kerosakan pd komponen PSU (power supply unit) dan wired network card bahkan keseluruhan board dan komponen dalaman.
2. Elak selalu format hard-disk secara low-level, mahupun full format, akan memendekkan jangka hayat hard disk. Guna quick format sebaiknya.
3. Elak guna bateri semasa bekalan elektrik dari plug tersedia. Namun, kebanyakkan notebook pada masa kini adalah auto disconnected sekiranya bekalan elektrik dari plug disambung.
4. Elak dari menutup ruang udara di bawah laptop. Boleh menyebabkan kepanasan pada komponen laptop yang menyumbang kepada masalah stabiliti (laptop terpadam sendiri dan sebagainya.)
5. Elak menggunakan laptop pada tempat yang tertutup dan panas.
6. Elak menggunakan plug cable yang berkongsi dengan peralatan elektrik yang menggunakan tenaga elektrik tinggi, seperti peti ais, heater air, seterika dan sebagainya. Boleh memendekkan jangka hayat peralatan disebabkan arus elektrik yang tidak sekata.
7. Gunakan kipas penyejuk tambahan bagi ruangan di bawah laptop sekiranya mampu. Ia sangat membantu pengaliran udara diruangan bawah laptop yg sangat terkesan dengan haba.
8. Hantar untuk servis bagi membuang habuk yang terlekat di celahan heat sink processor dalam skala setahun sekali. Vacuum tidak mampu membuang habuk sepenuhnya. Membuka casing laptop memerlukan ketelitian dan pengetahuan, jadi anda tidak digalakan untuk mencuba sendiri.
9. Guna pembersih yang tidak menghakis untuk mencuci sebarang peralatan laptop. Gunakan kapas bagi membersihkan skrin LCD dengan pembersih skrin.
10. Guna berus cat yang masih belum digunakan dan masih lembut untuk membuang habuk di persekitaran skrin dan keyboard. Buang habuk yang melekat terutamanya di kipas process dan motherboard dengan memberus keluar perlahan2.
11. Pastikan laptop diceraikan dari bateri semasa dimasukkan kedalam beg. Mengelak dari kesan jangkamasa panjang hayat bateri dan mengelak kecurian.
12. Periksa kebocoran arus elektrik dengan menggunakan test-pen (boleh dibeli di mana2 kedai elektrik dan elektronik) dengan menyentuh test-pen pada casing / peralatan laptop. Sekiranya lampu test-pen bernyala, kebocoran elektrik wujud. Boleh mengakibatkan kerosakan komponent terutamanya laptop monitor dan motherboard. Periksa soket plug atau tukarkan soket baru. Jika menggunakan extension plug, gantikan dengan yang baru.
13. Beli / ganti peralatan komputer yang berkualiti. Barangan yang berkualiti adalah lebih tahan lama dan lebih efisyen. Kebiasaanya barangan berjenama dan berqualiti adalah mahal sedikit namun berbaloi untuk jangka masa yg lebih lama.
14. Elak meninggalkan laptop di dalam kenderaan terlalu lama di kawasan yang panas.
15. Elak menggunakan wired network semasa kilat, terutama sekiranya tiada lightning protection bagi talian telefon dan elektrik. Bole menyebabkan kerosakan pada modem dan network card.
16. Elak menyerahkan laptop anda untuk dibaiki tanpa sebarang rekod salinan peralatan dan spesifikasi laptop anda yang sedia ada. Kecurian dari segi komponent mudah terjadi. Merugikan anda sekiranya berlaku tanpa anda ketahui.
17. Guna kesington key bagi mengunci laptop di meja. Mengelak dari kecurian ketika anda tiada bersama laptop.
18. Elak menyentuh skrin LCD dengan menggunakan jari atau peralatan tajam. Boleh mengakibatkan kerosakkan (death) pixel pada skrin.
19. Jangan mematikan (shutdown) laptop dengan terus mematikan switch plug atau dengan menekan butang on / off pd computer selama beberapa saat. Boleh mengakibatkan kehilangan / corrupted / bad sector pada hard disk / file. Juga memendekkan jangka hayat hard disk.
20. Elak dari menggunakan beg laptop yang nipis dan tidak mempunyai ketahanan. Mengelak dari retakan pada casing laptop atau sebarang kecacatan yang boleh terjadi.
21. Jangan menggunakan terlalu banyak peralatan yang disambung pada port USB sekiranya tidak perlu. Setiap peralatan / hardware menggunakan peratusan tenaga (dalam unit Watt) yang boleh mengakibatkan kekurangan / bekalan power (Watt) tidak mencukupi bagi hardware lain. Mengakibatkan stabiliti terganggu dan sesetengah kes, boleh menyebabkan kepanasan melampau pada port USB yang boleh mengakibatkan kerosakan pada alat (seperti Pendrive)
22. Sekiranya keyboard anda rosak dan tidak mampu untuk menggantikan dengan yang baru, beli soft-keyboard yang boleh digulung dan diperbuat daripada silikon. Mudah untuk digunakan dan amat selesa.
23. Sekiranya monitor anda rosak dan tidak mampu untuk menggantikan LCD baru, jadikan laptop tersebut sebagai PC dengan menyambung ke monitor luaran seperti LCD / CRT / Projektor.
24. Jika laptop berbunyi bising, hantar servis untuk membuang kotoran yang terlekat pada kipas atau heat sink laptop.
25. Jangan sesekali memasukkan DVD / VCD bersaiz kecil kedalam DVD / VCD player yang jenis auto insert and eject (slot-in type). Boleh merosakkan DVD / VCD player anda.

Cara Belajar Yang Baik

sbb skrang tym moOD study,nk share la tentang mood study y baek!actually,nie untuk diri kite jugak y tersangat la pemalas study nie!(++') mood nk result GEMPAK..hehe


(^_^) Niat dan berdoa. 
 agar proses belajar dapat dimudahkan oleh-Nya.

(^_^) Membaca.

Kamu harus rajin membaca, karena dengan membaca,
kita akan bertambah luas. 

,(^_^)Selalu membuat ringkasan pelajaran.

Bagian-bagian penting dari pelajaran sebaiknya dibuat catatan di kertas atau buku kecil yang dapat dibawa kemana-mana, sehingga dapat dibaca di mana pun kita berada. 


(^_^) Rajin mengulang pelajaran. 
Jangan bosan mengulang apa yang baru saja dipelajari, sehingga diharapkan hal yang sudah dipelajari selalu tersimpan di ingatan kita. 


(^_^) Belajar dengan serius dan tekun. 
Ketika belajar di kelas dengarkan dan catat apa yang guru jelaskan. Catat yang penting karena bisa saja hal tersebut tidak ada di buku dan nanti akan keluar saat ulangan atau ujian. 

(^_^)Hindari belajar berlebihan.
 Bila menjelang ujian, biasanya para pelajar belajar semalam suntuk alias sistem SKS (sistem kebut semalam). Cara seperti ini sebaiknya dihindari, karena pelajaran yang kamu pelajari pun tidak akan masuk sepenuhnya dan dapat merusak kesehatan juga. Justru, bila esok harinya kamu akan ujian, ada baiknya kamu tidur tepat waktu. 

(^_^)Aktiflah dalam bertanya. 
Jika ada hal yang belum jelas, maka tanyakanlah kepada guru, teman atau orang tua. Semakin banyak bertanya, maka kita akan selalu ingat dengan jawabannya. 

(^_^)Belajar kelompok. 
Belajar kelompok juga merupakan kegiatan belajar yang menyenangkan. Dengan adanya teman, acara belajar kamu jadi lebih semangat dan bisa sama-sama mencari jawaban dari soal yang paling sulit sekalipun.



tips cara belajar yang baik, semoga SUCCESS untuk kita semua, khususnya buat sya.. HEHE(^_^)